Дечији хор на изложби ”Да се не заборави”

Дечији хор на отварању изложбе ”Да се не заборави”

17. марта 2019. године

Дечији хор Цркве Светих апостола Петра и Павла учествовао је на свечаном отварању изложбе “Да се не заборави”. Ова изложба је одржана у Парохијском дому храма Светог Саве на Врачару, 17. марта 2019. године, у знак сећања на свирепи прогон Срба са јужне српске покрајине Косова и Метохије, 17. марта 2004. године.

Изложбу је отворио протојереј др Жељко Ђурић, ванредни проф. на Академији СПЦ. Он је подсетио присутне на циљ изложбе и велико страдање нашег народа и светиња на Косову и Метохији. Присутне је поздравио и ђакон мр Владимир Радовановић, управник музеја СПЦ.

Програм је песмом обогатио Дечији хор Цркве Светих апостола Петра и Павла. Том приликом су отпевали песме ”Вера наша, вера славна”, ”Света Анастасија” и ”Ми смо деца неба”. Поред дечијег хора, две косовске песме, ”Расти, расти мој зелени боре” и ”Сини јарко сунце са Косова”, су отпевале Марија Вучковић, Анђела Дончић и Александра Пашић.

Приказани радови су копије фресака које су студенти Академије СПЦ вредно сликали у протекле четири године на предмету Музејска копистика код доцента Дејана Милосављевића.
Програм је водила доцент Јелена Хинић.

Ознаке: ,