Отац Игњатије Шестаков

Отац Игњатије Шестаков служио у топчидерској цркви

31. октобра 2017. године

31. октобра 2017. године, када наша Света Црква прославља Св. Апостола и евангелисту Луку и Св. Петра Цетињског, Свету Литургију у нашем топчидерском храму служио је отац Игњатије Шестаков, сабрат сретењског манастира из Москве и главни и одговорни уредник портала „Pravoslavie.ru“.

Отац Игњатије је још на студијама упознао наш језик и богато културно-историјско наслеђе. Од тада гаји изузетну љубав ка нашој земљи и нашој Светој цркви. Својим изузетним издавачким подухватима из године у годину приближава наша два братска народа, српски и руски. Својим пријатељствима и личним контактима са клирицима СПЦ он прати наша свакодневна актуелна дешавања и о томе извештава читав православни свет. На својим путовањима упознао је сваки кутак наше земље. Посебну пажњу посветио је оним крајевима где је српски народ највише пропатио, наше Косово и Метохију и Републику Српску.

Света Литургија коју је на празник Св. Луке и Св. Петра Цетињског одслужио са јерејем Владимиром Марковићем, старешином топчидерског храма и ђаконом Ненадом Идризовићем пројавила је сву пуноћу љубави Божије и међусобног поштовања оца Игњатија и многобројних верника који су испунили топчидерски храм желећи да виде и чују драгог госта из Русије.

Ознаке: