Петровдански концерт уз оркестар Гарде, уметнике и децу

12. јула 2018. године

Дана 12. јула 2018. године одржан је традиционални Петровдански концерт цркве Светих апостола Петра и Павла у Топчидеру. Концерт је, четврту годину за редом, окупио изузетне извођаче као и многобројне посетиоце међу којима велики број породица са децом. Први пут је у порти наше светиње наступио свечани Оркестар Гарде Војске Србије. Празничну прославу су увеличали и чланови етно-група „Вез“ и „Моба„. Поред њих, наступили су џез уметник Лена Ковачевић, група „Цијук“, Небојша Мастиловић и Небојша Антонијевић-Антон са групом „Хеви Хипи Бејби“. Програм је благословио и многобројне посетиоце поздравио старешина цркве, презвитер Владимир Марковић, истакавши да су нас Свети апостоли својим врлинским животом усмерили на оно универзално лепо у православном хришћанству – „стамену веру, ученост и знање који увек иду једно с другим јер једино усвајајући врлине на тај начин можемо чинити чуда„.

Као и сваке године, волонтери Верског добротворног старатељства су вредно помагали да буду послужени сви посетиоци, посебно деца за коју у порти овог храма постоје и занимљиви реквизити за игру. Концерт је водила Јелена Јеж, новинар и водитељ Радија Слово љубве. Овај радио је, као и претходних година био подршка реализацији концерта, због чега је добио захвалницу братства цркве.

Подсетимо и да је у Топчидерском храму истога дана Свету Литургију служио Његова Светост Патријарх српски Иринеј и у беседи подсетио верни народ на живот и дело Светих апостола Петра и Павла, „личности које су облагодатиле свет“, а после Литургије је одржан концерт Миодрага Мише Близанца и „Просветитеља“. У наставку можете чути аудио прилог са овогодишњег концерта одржаног у поподневним часовима на Петровдан:

Извор: Радио Слово љубве

Ознаке: , , , , , ,