Позив за славу храма и концерт

8. јула 2018. године

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја, храм св. Апостола Петра и Павла у Топчидеру и ове године посебно свечано прославља храмовну славу.

Празничним бденијем 11. јула 2018. године од 17 часова и концертом Миодрага Мише Близанца и „Просветитеља“ од 18:30 након молитве испред цркве, почеће овогодишња прослава храмовне славе св. Апостола Петра и Павла у Топчидеру.

Свету архијерејску Литургију ће на дан празника, 12. јула у 8:30, служити Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, уз саслужење свештенства АЕМ и братства ове цркве, као и уз учешће благочестивог верног народа. У поподневним часовима, од 17:30 почеће традиционални празнични концерт Топчидерске цркве, који сваке године окупи велики број људи. Концерт ће отворити Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије, након којих ће наступити и етно-група „Вез“, певачка група „Моба“, Лена Ковачевић, група „Цијук“, Небојша Мастиловић и Антон и Хеви Хипи Бејби.

Концерт се одржава у организацији братства храма Светих апостола Петра и Павла у Топчидеру, а уз подршку радија „Слово љубве“ Архиепископије београдско-карловачке.

Ознаке: , , , , ,